25/04/2011

Haugesund - Tananger

Vi kom avgårde kl. 8 fra Haugesund. En del tåke så ut til å true avgangen, men det lettet litt da vi kom ut i Karmsundet. Vi gikk inn til Fina stasjonen ved Kopervik og toppet opp dieseltanken.
Til vår overraskelse tok den kun 30 liter. Så etter 15 timers gange blir det 2 liter pr. time med ca. 1800 rpm. Skrudde av oljepåfyllingen til gear/drev får å etterfylle for 3. gang. Oppdaget da et O-ringen under lokket var ute av stilling. her var årsaken til all oljen som var kommet ut. Big sigh of relief !!

Trond og Henrik måtte gå iland i Kopervik. Henrik skal tilbake til mammen sin i Haugesund og Trond kommer etter og møter oss i Tananger imorgen.

Vi gikk videre fra Kopervik i nydelig sol og hadde flatt hav over Boknafjorden nesten helt inn til Tananger. Siste biten fikk vi en del lokal tåke, men vi hadde god hjelp av kartprogram/GPS til å finne veien. Dessuten 3 par øyne og kart. Litt vind fikk vi også og fikk rullet ut genoa for lit tlett seiling. Vi ankom Tananger kl. 1420. Her ble Grete hentet av døtrene sine.
Hun var litt sliten i ryggen og lengtet hjem til planter og hunder

No comments: